AYDINLATMA METNİ

Catalogıc Catamaran Yatçılık İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Şirket) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (KVK Kanunu) tanımlı veri sorumlusu sıfatıyla işlediğimiz kişisel verilerinizin güvenliğine önem veriyoruz. Bu nedenle sizleri kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak bilgilendirmek isteriz. 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI VE HUKUKİ SEBEPLERİ

Kimlik, iletişim, işlem güvenliği kategorisinde toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler çerçevesinde işlenmektedir: 

Hukuki Yükümlülükler: Kişisel verileriniz, KVK Kanunu m. 5/2 (ç) hükmünde belirtilen hukuki sebebe dayanılarak Şirket’in tabi olduğu herhangi bir mevzuat hükmünün gerektirmesi halinde işlenebilir, aktarılabilir ve ilgili mevzuatta öngörülen ya da amaç için gerekli olan süre boyunca saklanabilir.

Uyuşmazlıkların Çözümü: Kişisel verileriniz, KVK Kanunu m. 5/2(e) hükmünde belirtilen bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması hukuki sebebine dayanarak işlemlerin hukuka uygun olarak gerçekleştirildiğini ve yasal yükümlülüklerin yerine getirildiğini ispatlamak ve uyuşmazlıkların çözümünü sağlamak amacıyla işlenir ve ilgili yasal merciler ile paylaşabilir.

Pazarlama/Reklam: Şirket, kişisel verilerinizi açık rıza vermeniz halinde, KVK Kanunu m. 5/1 hükmünde belirtilen açık rıza hukuki sebebine dayalı olarak, çeşitli reklam ve pazarlama faaliyetleri için kullanabilir. Bu kapsamda kişisel verileriniz, potansiyel müşteri kaydı oluşturmak, kampanya ve fırsatlardan sizleri haberdar etmek, e-bülten gönderimi amaçlarıyla işlenebilir. Kişisel verileriniz, pazarlama faaliyetlerine onay vermediğiniz ya da onayınızı geri aldığınız durumlarda söz konusu amaçlarla işlenmeyecektir.

Ticari Elektronik İleti Gönderilmesi: Şirket, kişisel verilerinizi fiziksel veya dijital kanallardan elde ettiği ticari elektronik ileti onayı ile KVK Kanunu m. 5/1 hükmünde belirtilen açık rıza hukuki sebebine dayalı olarak, her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin tanıtım, iletişim, reklam, pazarlama, satış, kampanya içerikli ticari elektronik ileti gönderilmesi vb. amaçlarıyla işleyebilir. Kişisel verileriniz, ticari iletişim izni geçerli olduğu sürece ve izin geri alındıktan sonra mevzuatta öngörülen ve makul sürelerle saklanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILMASI

Kişisel verileriniz Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlar çerçevesinde aktarılabilecektir. 

KVK Kanunu’nun m. 5/2 (ç) hükmünde düzenlenen “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirilebilmesi” veri işleme şartına dayalı olarak; mahkemeler ve bilgi talep eden diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılabilecektir.

KVK Kanunu’nun m. 5/2 (e) hükmünde düzenlenen “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması” veri işleme şartına dayalı olarak; kişisel verilerinizi, olası uyuşmazlıklarda ispat vesilesi olması, hukuki danışmanlık alınabilmesi amacıyla hukuk bürolarına aktarılabilecektir. 

KVK Kanunu’nun 9/1 hükmünde düzenlenen “açık rıza” hukuki sebebine dayalı olarak; kişisel verilerinizin pazarlama ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmesine izin vermiş olmanız halinde söz konusu faaliyetleri Şirket adına gerçekleştiren yurtdışında bulunan çözüm ortağımıza (Mailchimp) aktarılacaktır. 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ TOPLAMA YÖNTEMİ

Şirket sizlere sunduğu hizmetler ve yukarıda belirtilen veri işleme amaçları kapsamında kişisel verilerinizi elektronik ortamda, web sitesinde iletişim, e-bülten kayıt formları vasıtasıyla toplayabilmektedir. Bunun yanı sıra web sitesinde kullanılan çerezler aracılığıyla da kişisel verileriniz elde edilmektedir. 

Çerezlere ilişkin detaylı bilgi için internet sitemizden Çerez Politikası’nı okuyunuz.

VERİ SAHİBİ OLARAK HAKLARINIZ

Veri sahibi olarak Şirket’e başvurarak;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

 

VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince yazılı veya Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/03/20180310-6.htm) düzenlenen yöntemlerle Şirket’e iletmeniz durumunda Şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Şirket tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile birlikte KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; internet sitemizdeki başvuru formunu doldurarak basılı halde imzalı

bir nüshasını adresimize gönderebilir, bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya ilgili formu KEP adresimize güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

Şirketimizin iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

Catalogıc Catamaran Yatçılık İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 

Adres: Akdeniz Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No:77 Çırpıcı İş Hanı Kat:4 Daire 401 Konak/İzmir

Telefon: +90 532 401 800190 532 401 80 01

Kep Adresi: catalogic@hs02.kep.tr

E-posta Adresi: info@catalogicyachts.com

Şirket tarafından kişisel verilerinizin işlenmesi ile veri güvenliğinin sağlanması konularında daha detaylı bilgiye internet sitemizde bulunan Şirketimizin Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.